2015. március 1., vasárnap

Erős alapokon nyugszol?

Dávidé. Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?(zsoltár 27.1)

Egy férfi sok évvel ezelőtt vándorolt ki szüleivel együtt Skóciából Kanadába.Még jól emlékezett at útra,a viharos átkelésre ,a hideg barátságtalan időben.A hajójukat játékszerként dobálták a hullámok ide oda.
Néhány nagy jéghegy úszott el mellettük ,amelyeket nem zavart a viharos tenger,úgy siklottak a hullámokon át ,mint felséges fehér várak.A hullámok éppen olyan nagy erővel csapódtak neki az óriási tömbök magas falainak,mint a hajótestnek.A szél éppen olyan vadul üvöltött havas csúcsaik körül,mint a hajó árbocai körül.A jéghegyek azonban nem táncoltak fel.alá ,mint a parafadugók ,hanem nyugodtan úszkáltak a viharos tengerenmés dacoltak az elmekkel.
Mi a titka ennek az ellenálló képességnek? A jéghegyek mélyen belemerülnek az óceánba.magasságuknak csupán csak egyheted része emelkedik ki a víz fölé.Így a vihar nem sokat árthat nekik,mivel csak kis támadási felületet nyújtanak a szélnek.Ilyen a hitélet is.Ha teljes bizalommal mélyen belemerülünk Isten Krisztusban megjelent nagyságába és szeretetébe ,akkor mi sem fogunk ingadozni az élet vihariban.Ellenben,ha hagyjuk ,hogy valami megzavarja közösségünket Istennek,abban a pillanatban megingunk,és már viszonylag kis események is kihozhatnak minket a sodrunkból.Így életünk a körülmények játékszerévé válik.Önmagunkban nem elég az erőnk ahhoz,hogy szembeszálljunk a nehézségekkel.De Istenben szilárd támaszt találunk.Ő biztonságban keresztül visz minden próbán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...