2015. március 31., kedd

.

És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában
(Ézsaiás 53,9)
 
 
Biztosan ismered Jézus Krisztus történetét ,akit  Názáreti Jézusnak is neveznek,aki teljesen ártatlan volt ,és mégis kivégezték,mint egy gonosztevőt.Két bűnöző között függött a kereszten ,bár Pilátus a római megszálló hatalom helytartója elismerte és tanúsította ártatlanságát.Jézus Krisztus vádlói ,akik Őt bűnözőként kezelték ,természetesen nem kerestek volna számára tiszteletre méltó sírhelyet.
Mai bibliai idézetünk szerint Ézsaiás próféta azonban éppen azt meg ,hogy Jézus Krisztusnak halálában a gazdagok között lesz a helye.Talán hallottál arról.hogy a Holt-tenger közelében Qumran mellett irattekercseket találtak ,amelyek meggyőzően bizonyítják,hogy Ézsaiás próféta könyve már teljesen kész volt az Úr Jézus nyilvános fellépése előtt több mint 100 évvel (és ezért nem lehet hamisítvány)Tehát fölmerül a kérdés :beteljesedett-e a prófécia?
Máté evangéliumában olvashatjuk,hogy egy bizonyos Arimátiai József ,aki tekintélyes férfi volt.eljött és Jézus testét a saját sírjába helyezte,amelyet a sziklába vágatott(27,57-60)Arimátiai József föltehetően egyáltalán nem tudta ,hogy ezzel a tettével egy ószövetségi próféciát töltött be,De isten vezette azt a férfit,és gondoskodott arról,hogy az Ő Igéje beteljesedjék.Ebből is láthatjuk ,mennyire hitelre méltó a Biblia ,Isten szava. Kérlek olvasd el ezt a könyvet! Csodálatos dolgokat fogsz benne és általa fölfedezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...