2015. március 2., hétfő

Bánjátok meg

Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljőjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.(Apcsel:3,19 )



Voltaképpen mit jelent a megtérés és az újonnan születés?Bár az ember vétkezett Isten ellen,Isten még mindig törődik vele.Ezt a Biblia ,az Ő Igéje,és a Szentlélek által teszi.Ő Isten Igéjén keresztül hat a szívünkre,és meggyőz bennünket erről.hogy elveszett bűnösök vagyunk .Abban a pillanatban ,amikor egy ember ennek tudtaára ébred,és ezt Istennek meg is vallja,ez az ember megtért.
Így történt ez a tékozló fiú példázatában ,a Lukács 15-ben .Amikor fölismerte állapotát ,így szólt "Útra kelek ,elmegyek atyámhoz ,és azt mondom neki: Atyám vétkeztem az ég ellen és Teellened"(18,vers)El is ment ,A jó szándék önmagában nem volt elég ;meg is kellett tennie.Nem elég az sem ,ha egy ember azt mondja ?"Bűnös vagyok". Istenhez kell mennie,és meg kell ezt vallania előtte.
Abban a pillanatban ,amikor ezt megteszi,a Szentlélek  új életet támaszt benne.Újonnan születik.Örök élete van.Most már Isten gyermeke.Eddig csak Isten teremtménye volt .De megtérése által  egészen új viszonyba  került Istennel. Most már a mennyei Atya gyermeke és a mennyei család tagja.
Akkor hát ezentúl sohasem fog bűnt elkövetni? De.Minden hívőnek be kell vallania ,hogy sajnos ,az ő életében is ismételten előfordulnak bűnök.Ez azonban most már apa és gyermek közötti ügy .s nem ember és isten közötti.Isten ezekért a bűnökért már ki van engesztelve.Bármilyen komoly komoly dolog is minden bűn,a gyermeke apjához fűződő kapcsolatát nem kérdőjelezi meg.De ekkor is csak őszinte bűnvallomás által juthatunk vissza az Atyával való közösség örömébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...