2015. március 27., péntek

Megbocsáttatott

Dávid tanítása. Boldog az, akinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedeztetett.
Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság nincsen.
Míg elhallgatám, megavultak csontjaim a napestig való jajgatás miatt.

Vétkemet bevallám néked, bűnömet el nem fedeztem. Azt mondtam: Bevallom hamisságomat az Úrnak – és te elvetted rólam bűneimnek terhét. Szela.(Zsoltár 32,1-2-5)
 
 
Egy vidéki város temetője.Benne egy sír ,amelyen már nem áll,csak egy szó:"Megbocsáttatott".De valójában nem ez a legszebb sírfelirat? Hiszen végső soron mi jelentősége van már az elhunyt nevének ,korának hivatásának,címének?Semmi. Annak aki itt fekszik,már megbocsáttatott.Isten megbocsátott neki.Ez valami egészen más,mint az emberektől kapott megbecsülés.Ebben a szóban mindenek előtt benne van állapotának megvallása:bűnös volt.Sokféleképpen vétkezett Isten ellen.Igazságos ítéletet érdemelt,és ez ,amint a Biblia mondja :örök halál.De ez a szó"megbocsáttatott" kifejezi a megszabadulást is ebből az elveszett állapotból,Isten megbocsátott neki.
Ez az ember már nem ebből s világból való,ti akik erre jártok ne nyugtalankodjatok miatta! Jézus Krisztus vére lemosta róla bűneit,és Isten megígérte ,hogy vétkeire többé nem emlékezik Krisztus megfizetett érte. De tudjuk-e ,hogy -e test amelyt -e sírba lebocsátottak ,fel fog támadni azon a napon amikor az Úr Jézus visszajön másodszorra és egy szavával felébreszti a holtakat kit az üdvösségre kit az örök halálra.Új dicsőséges testtel felruházva ,az örök élettel megajándékozva  fognak feltámadni azok akik Krisztusba vetették bizalmukat.


(I. Korintus levél:15:54)Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
 Boldogok mindazok ,akik ezt az egy szót maguk és felvésethetnék a sírjukra "Megbocsáttatott!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...