2015. március 14., szombat

A te szívedet munkába vetetted már?


Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.(Márk 10,45)
 
 
 

 
Márk (vagy János Márk) Pál apostol munkatársa volt.Vele volt ,amikor az apostol elindult első misszió munkájára.kezdetben azonban nem bizonyult jó munkatársnak .A Cselekedetek 13.13 és a 15-37-38-ból láthatjuk,már nem telt öröme abban,hogy az apostollal ,együtt utazzon és munkálkodjon.Ekkor aztán egyszerűen "lelépett."
Később azt olvassuk róla hogy ismét rendbe jött (2Timótesus 4,11) Ilyen előzmények után talán csodálkozunk azon,hogy Isten éppen őt bízta meg azzal,hogy az Úr Jézust ,mint tökéletes Szolgát ábrázolja:evangéliumában ugyanis erről tesz bizonyságot.De bizonyára éppen ebben  a szolgálatban átélt csődje nyitotta föl a szemét Urára,mint Isten tökéletesen hű szolgájára.
Ennek az evangéliumnak a kulcsszava, azonnal Jézus Krisztust mint földi embert az jellemezte,hogy szünet nélkül szolgált Istennek.Márk evangéliumában nincs nemzetség táblázat,minek is volna? Egy szolgánál vagy munkásnál nem a származása a döntő .Márk nem közli az Úr prédikációinak szövegét sem.Nincs megállás ;minden azért történik,hogy betöltse azt a feladatot ,amelyet az Ő Istene adott neki,a megváltásművét a kereszten,feltámadását és mennybe menetelét.
A Márk evangéliuma végén látjuk a feltámadott Urat,amint az Isten jobbjára ül.Tanítványai folytatják ,azt a munkát ,amit a mesterük elkezdett a világban .és a 16,20-ban ezt olvassuk"az Úr pedig együtt munkálkodott.....Ismét szolgál a feltámadott Úr! Még ma is ezt teszi.A te szívedet munkába vetetted már?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...