2015. március 26., csütörtök

Gondolatok János evangéliumához.

Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:
És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok
Ezt pedig azért mondá, hogy megjelentse, milyen halállal kell meghalnia.
(János 12,31-33)
 
Az Úr Jézus itt azt mondja "Most megy végbe az ítélet-e világ felett,most vettetik ki e világ fejedelme."Mindkét most a kereszt órájára vonatkozik.Ott fogja az emberiség véglegesen elvetni Jézus Krisztust,és ezzel magára vonni az ítéletet.
Ez az ítélet ott lebeg a világ felett ,és nem marad el.Természetesen ott lebeg minden olyan ember feje felett is ,aki az Úr Jézussal szemben közömbös,vagy nyíltan ellenséges.Ezek az emberek valamennyien ítéletre jutnak,nemcsak bűneik miatt hanem mert elutasították Isten Fiát,aki az Atya üdvözítőül küldött-e világba.Ez a világ bűne .és valóban ez hatalmas bűn.
Az üdvözítőnek a kereszten elvégzett műve által e világ fejedelme ,a Sátán is kivetetett ,és hatalma megtört,amivel a halál által az Úr megsemmisítette azt"akinek hatalma van a halálon,vagyis az ördögöt".(Zsidó 2,14) A kereszten a kígyó feje eltapostatott(lásd  1Mózes 3,15),és most mindenki,megmenekül,aki hitben Isten fölemeltetett Fiára tekint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...