2015. március 18., szerda

KI út a homályból!


Jőjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.(Máté 11.28)
 
 
 
 
 
Egy család apa egyedül ült egy csónakban a nagy tavon ,amikor váratlanul sűrű köd ereszkedett alá.Hiába próbálta megtalálni a biztonságos parthoz vezető irányt.Már órák óta bolyongott vakon ide-oda.Közel volt a kétségbeeséshez ,egyszer csak mintha a távolból vékonyka gyermek hangot hallott volna.A kisfia hangját hallotta :apa gyere erre!. Így jutott végül épségben haza a fia hangját követve,aki a parton állva kereste őt.
Rövid idő múlva a fiú komolyan megbetegedett.A gyermek -biblia órán már korábban megismerte és megszerette Jézus Krisztust.Amint az apa egy reggel az ágya mellett ült így szólt a kis beteg,Ma haza megyek Jézus Krisztushoz.Az apa nem tudta ezt felfogni ,és felkiáltott,nem Péter ez nem lehet,nem tudlak oda adni téged!!A kicsinek azonban igaza volt .Még aznap este meghalt. Az apa ,aki nem volt hívő keresztény,sorsa miatt megkeseredve újra és újra föltette magának a kérdést:Miért ért engem ez a csapás?Úgy érezte ,mintha a félelem és kétség tengerén hánykolódna.Akkor eszébe jutott a fia hívó kiáltása,amikor egyszer a csónakban küszködött a ködben.:"Erre apa erre!"Világossá vált előtte ,most hogy a fia Jézus Krisztussal van megint az ő hangját kell követnie,hogy a "ködből" a bizonytalanságból hazajusson Isten szeretetébe.Így átadta magát Jézusnak a Megmentőnek.Minden nyomorúsága és kételye megszűnt .Mély békesség töltötte be a szívét ,ha fájt is a veszteség.
Hallod -e Jézus hívását "Jöjjetek én hozzám ....."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...