2015. március 15., vasárnap

Zárd be aztán nyisd ki az ajtót!

Kora reggel pedig, még szürkületkor, fölkelvén, kiméne, és elméne egy puszta helyre és ott imádkozék.(Márk 1,35)



Az imádkozáshoz csendes hely kell,és idő és mindenek előtt csendes szívre van hozzá szükségünk.Az Úr azt ajánlja nekünk,hogy zárjuk be a szoba ajtaját ,amikor imádkozunk 


Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.(Máté 6,6)
Minden olyan hatást ,amely elterelné a figyelmünket és minden nyugtalanságot ki kell zárnunk ..Így nem fenyeget az a veszély,hogy a figyelmünk elterelődik az imáról. ..De bizonyos,hogy még ennél is többet kell ezen az igén értenünk,mégpedig azt ,hogy szívünk ajtajának is zárva kell lennie.Némelyik keresztényt sohasem szorongatják annyira a világi gondok és az élet számtalan semmisége ,mint amikor egyedül szeretnénk lenni Istennel.Ezért zárd be a szíved ajtaját és hagyd kívül a világot.
Zárd be a szíved ajtaját a hitetlenség és a formális imádkozás előtt! Ne hagyd ,hogy imádságokat kételyek tegyék hatástalanná.Isten csak a bizalomra válaszol.Sohase beszélj és cselekedj gépiesen ,külső szokások,nem használnak senkinek semmit.Csak azért imádkozni,hogy a lelkiismeretünket megnyugtassuk ,az nagy önámítás,és Isten nem fogadja el az ilyen hamis indíttatású imádságot..Zárd be a szíved ajtaját saját akaratod előtt is.Istent arra kérni,hogy saját előzőleg meghozott döntéseinket ,vagy saját kívánságainkat jóváhagyja nem imádság volna ,hanem utasítás.Minden imádság alaphangja ez legyen: "Ne úgy legyen ahogy én akarom hanem úgy ahogyan Te"! Ha szívünk ajtaja jól be van zárva minden eltérítéssel és zavarással szemben,akkor az imádkozás az Úrral bensőséges örömmé válik.Akkor az Úr a maga módján fog neked válaszolni.De ha jól bezártad a világgal szemben nyisd meg Istennek ,hogy be tudjon lépni oda, és szoros kapcsolatba tudj vele lépni!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...