2015. március 11., szerda

Hit vagy tudomány?


Összeszedék azért, és megtöltének tizenkét kosarat az öt árpa kenyérből való darabokkal, amelyek megmaradtak vala az evők után.(János 6,13)
 
 Így végződött Jézus Krisztus csodatétele,a kenyerek megsokasítása.De milyen bosszúságot okoz ez, a sok mai gondolkodó embernek!A modern természettudomány bebizonyította ,hogy olyan csoda ,mint az öt kenyér megszaporítása ,nem lehetséges.
Alljunk meg ,mondom erre én,ilyesmit a tudomány egyáltalán nem bizonyíthat be!Miért nem? Mivel itt olyan dologról van szó,amelyek kívül esnek a számunkra hozzáférhető világon és amelyeket épp ezért egyáltalán nem lehet tudományos módszerekkel vizsgálni.Ez nem a tudomány asztalára való.
De már hallom is az ellenvetéseket :de hiszen az nem vitatható ,hogy a természetnek vannak általános érvényes törvényei.Erre én azt kérdezem :megteheti Isten,hogy kettő meg kettő öt legyen? Képzeld el ,hogy ma beteszel ezer pénzt egy fiókba és holnap ismét ezret.Bizonyos lehetsz abban az összeadás szabályai alapján ,hogy holnapután kétezer pénzt találsz ott?_Természetesen -mondod ,feltéve,hogy időközben senki nem nyúlt hozzá a pénzedhez.Az összeadás szabályai változatlanul érvényesek.Ugyanis ha jönne gy tolvaj,az nem az összeadás ,hanem a jog törvényeit sértené meg.A természeti törvények azt mondják meg nekünk,hogy mi történik,ha senki nem avatkozik be kívülről.A Bibliában azonban azt olvasom ,hogy Jézus Krisztus a Teremtő,és így a természeti törvények fölött áll.Ő annak idején is kívülről avatkozott be .A kérdés az föltételezem-e ,hogy ilyen hatalma van ,tehát hiszek.e benne? Ez csak akarat döntése.Akard hinni ,hogy Jézus Krisztus isten ! Akkor nemcsak lehetséges ,hogy csodák történnek ,hanem logikus is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...