2015. március 10., kedd

Mi az ember fő dolga?

A dolognak summája, mindezeket hallván, ez: az Istent féljed, és az ő parancsolatit megtartsad; mert ez az embernek fődolga!(Préd.12,15)
 
 
 
Amikor a tapasztalt király ,Salamon a Prédikátor könyvét befejezte,az eredményt a fenti szavakkal  foglalta össze .Ezen véleményem szerint,ma is érdemes elgondolkodni.
Első pillantásra talán nem értünk egyet vele.De gondoljunk csak az általánosan panaszolt "értékvesztésre" társadalmunkban-és a  tájékozódásválságra"E szavak mögött sok olyan probléma rejlik ,amelyek mindannyiunkat érintenek:saját hasznunk keresése,az emberi kapcsolatok hidegsége,kegyetlenkedés ,bűnözés.ha már az ember este nem mer ki menni az utcára,vagy nincs biztonságban a tömegközlekedési eszközökön sem,akkor tudja ,hogy miről van szó.A világ nagyon barátságtalanná vált .
Egyre hangosabb a kiáltás a biztos útjelzőért.De hol találunk útmutatást? Ha a keresztények ,amint az a feladatuk is Isten gondolatait tovább adják embertársaiknak ,és mindenekelőtt ők maguk azok szerint élnek ,ezzel  nem járulnak-e hozzá ,hogy ez a kérdés választ kapjon? ?i is Salamon központi gondolata ? A mindenható és mindenütt jelenlevő Isten félelme!Ez a kezdete minden bölcsességnek(Péld 9,10). Ha több istenfélelem volna az emberekben ,hidd el , a világ egészn más lenne .
Aki Istent tiszteli ,az azt teszi,amit Ő mond."Szeresd felebarátodat  amint önmagadat !"Ez újszerűen hat a mi világunkban és mégis nagyon régi parancs.Amit Salamon nem mondhatott el ,hogy miként tarthatja meg az ember becsületesen Isten parancsolatait,azt mi már megtaláljuk az Újszövetségben :Jézus Krisztus által minden egyes ember számára eljött a válasz gondolkodásunk és életünk irányításának csődjére.Ez az ami igazán lényeges

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...