2015. április 2., csütörtök

A világ világossága

Felele néki a sokaság: Mi azt hallottuk a törvényből, hogy a Krisztus örökké megmarad: hogyan mondod hát te, hogy az ember Fiának fel kell emeltetnie? Kicsoda ez az ember Fia?
Monda azért nékik Jézus: Még egy kevés ideig veletek van a világosság. Járjatok, amíg világosságotok van, hogy sötétség ne lepjen meg titeket: és aki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.
Míg a világosságotok megvan, higyjetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek. Ezeket mondá Jézus, és elmenvén, elrejtőzködék előlük .(János 12,34-36)
 
Egy hete a 32.verset olvastuk: "Én pedig ,ha felemeltetem a földről ,magamhoz,vonzok mindeneket." Az Úr Jézus itt a halálának az egész világot átfogó jelentőségéről beszél.Az Ő kiontott vére elég arra,hogy eltörölje minden egyes ember bűnét,aki hitben hozzá jön.Ő mindenkit vonz magához ,csakhogy nem mindenki engedi magát vonzani.
A sokaság felismerte,hogy Jézus saját haláláról beszélt,de azt nem tudta felfogni,hogy Krisztusnak valóban meg kell halnia .E nép történetében újra és újra találkozunk Krisztussal kapcsolatban  a tudatlansággal,az Ő szenvedéséről és haláláról.

 A sokaság kérdésére (34 vers) úgy felelt Az Úr Jézus ,hogy a világosságról beszélt.Amíg Ő közöttük volt ,élniük kellett volna a világossággal ,azaz hinniük  kellett volna benne.Közel volt az az idő ,amikor majd elvétetik tőlük a világosság ,és az Úr még egyszer figyelmezteti őket ,hogy meneküljenek a sötétségtől.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 vonzani.
A sokaság felismerte,hogy Jézus saját haláláról beszélt,de azt nem tudja felfogni,hogy Krisztusnak valóban meg kell hallania-E nép történetében újra és újra találkozunk Krisztussal kapcsolatban a tudatlansággal ,pedig valamennyi próféta Őróla beszélt ,az Ő szenvedéséről és haláláról.
A sokaság kérdésére (34vers) ,úgy felelt  az Úr Jézus,hogy a világosságról beszélt.Ő volt a Világosság.Amíg Ő közöttük volt ,élniük kellett volna a világossággal ,azaz hinniük kellett volna benne.Közel volt az az idő ,amikor majd elvétetik tőlük a világosság és az Úr még egyszer figyelmezteti őket,hogy meneküljenek a sötétségtől.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...