2015. április 30., csütörtök

Rabszolga feladata volt...

A husvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az ő órája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.
És vacsora közben, amikor az ördög belesugalta már Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának szívébe, hogy árulja el őt,
Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy,
Felkele a vacsorától, leveté a felső ruháját; és egy kendőt vévén, körülköté magát.
Azután vizet tölte a medencébe, és kezdé mosni a tanítványok lábait, és megtörleni a kendővel, amelylyel körül vala kötve.
(János 13,1.5)
 
 Az Úr már végleg elhagyta a sokaságot ,és most már csak a tanítványai vannak vele.Utoljára akarja velük együtt megünnepelni a páskát,mielőtt visszatér az Atyához.Ugyanakkor szeretetének még egy bizonyítékát akarja adni ,amely sohasem változik.A szolgálat ,amelyet tenni készül nekik-ez a szolgálat jelképesen egész életükön át tart majd-bizonyítja ,hogy az Ő szeretete mindvégig kíséri őket.
Júdás Iskáriótes már elkötelezte magát a főpapoknak (Máté26,4-6 ),és most azon van,hogy megvalósítsa gonosz tervét.Jézus Krisztus tudta ezt,de ez nem akadályozta Őt abban,hogy szeretetszolgálatát elvégezze tanítványai között.Az isten Fia rabszolgai munkát végzett itt,mert szerette a tanítványait.Ő istentől jött,és visszament Istenhez.De oda a Golgotán át vezetett az út.
.Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...