2015. április 26., vasárnap

Élet vize

Ott hagyá azért az asszony a vedrét, és elméne a városba, és monda az embereknek:
Jertek, lássatok egy embert, aki megmonda nékem mindent, amit cselekedtem. Nem ez-é a Krisztus?(János 4 -28-29)

 

Igénk Jákób kútjánál tartózkodó Szamáriai asszonyról beszél.At asszony vizet akart vinni a korsójában ,s aki végül otthagyta a korsót meghatottan és boldogan sietett haza.Ugyanis a kútnál megismerte Krisztust ,Isten Fiát.Az Úr először arra érdemesítette az asszonyt ,hogy az egy korty italt adjon neki,és jóságával megnyerte annak bizalmát.

Utána azonban ugyanolyan komolyan vette célba ,és találta telibe a lelkiismeretét .Az asszony beismerte bűnét ,ott maradt a vizeskorsója ,gondjának és fáradtságának jelképe,és az Úr bizonyára isteni örömmel nézett az elsiető asszony után.Megnyerte őt szentsége és jósága által.

Milyen jó ennek az asszonynak! Most valami nagyobbat talált mint a gond és a bűn.A Messiás dicsősége mint mennyei napfény hatolt a sötét szívébe.Annyira magával ragadja a nagy élmény ,hogy korsóját elhagyva elsiet ,hogy az első embernek ,akit lát ,elújságolja ,kivel találkozott.

Most még megtalálhatja az Isten Fiát ,az Üdvözítőt minden ember,még a legbűnösebb is,Újra és újra élik át ,hogy ahhoz a boldogsághoz képest ,hogy Őt megismerték,minden más dolog jelentősége eltörpül.Az igazi élet nem egy bűnös ,gonddal és fáradtsággal teli hajszolt lét,hanem a Jézus Krisztussal töltött élet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...