2015. április 15., szerda

Miért nem szált le......

Másokat megtartott, magát nem tudja megtartani. Ha Izráel királya, szálljon le most a keresztről, és majd hiszünk néki.
 
(Máté 27,42)
 
 
Ezekkel a szavakkal gúnyolták a zsidók vezetői ,a főpapok ,írástudók,és vének a megfeszített Jézust Krisztust.Hát nem volt elég a kereszten szenvedett testi fájdalom ,hogy még gúnyos szavaikkal és megsebezték? Ráadásul nem is hazugságokkal vádolták,hanem igazat mondtak ,azt vágták hozzá ,amit az Ő életében  figyeltek meg.
"Másokat megmentett"-ezt itt az ellenségei vallják be!Milyen sok betegen segített az Úr,milyen sok mindenkit szabadított meg Sátán hatalmából,milyen sok bűnnel terhelt léleknek hozott nyugalmat és békességet!És most? Látszólag tehetetlenül függ a kereszten,rettenetes kínok között.Káromló szavakkal hangzik a kihívás:"Ha Isten Fia vagy szállj le a keresztről". Ez a "nem tudja" tehetetlensége volt? Most bizonyítsa be ,hogy az akinek mondta magát !"Önmagát nem tudja megmenteni",így hangzott a gúnyos ítélet-de éppen ebben tévedtek.Valóban azt hitték ,hogy Isten Fiának nincs hatalma leszállni a keresztről?Nem .Ő nem tudta ,mert nem akarta magát megmenteni!A megváltás művét el kellett végeznie.Mivel Isten szereti a bűnöst és a kereszten Fia halálával akarta megmenteni ,azért maradt az Úr Jézus néma ,azért nem válaszolt a gúnyolódók kihívására.
Úr Jézus ,hála neked ,hogy Te elhordoztad a csúfolódást ,a gúnyt , a káromló szavakat,és nem szálltál le a keresztről.Köszönjük,hogy ezt a mi megmentésünkre tetted.Dicsőítünk Téged ezért az áldozatért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...