2015. április 24., péntek

Van-eélet a halál után ?

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.( Jelenések 20,12)

Egyszer egy beszélgetés a halálra terelődött,és arra ,miként lesz majd a halál után.A jelenlevők egyike dühbe jött,és kirobbant belőle a kérdés : Egyáltalán el kell-e képzelni a halál utáni életet? Nyliván nem hitt benne.
Amikor valaki ismeretlen vidékre utazik ,felszereli magát útikönyvekkel és térképekkel.Ha olyan expedícióról van szó ,amely teljesen ismeretlen területre indul ,akkor az ember minden elérhető információt összegyűjt olyanoktól ,akik már jártak ott.Ennek az a nagyon józan oka,hogy az ember szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.Ami azonban a halál utáni életet jelenti,erről egyedül Isten maga mondhat valamit,Ezért erről csak a Biblia ad megbízható felvilágosítást.
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?(János 11,25-26 
Hogyan is értsük ezt? (Ha meghal is él ) netán halála után is él az ember? Nem ! Hanem aluszik amíg megváltója meg nem áll a sírja felett és ki nem hívja onnét az örök életre (Márk Evangéliuma:5:39És bemenvén, monda nékik: Mit zavarogtok és sírtok? A gyermek nem halt meg, hanem alszik.)
És mikor hívja ki Jézus a halottakat a sírból? A második adventkor  (I. Thessalonika levél:4:16

Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak volt a Krisztusban; ).Az élet: élet, akár fájdalmas, akár gyönyörűséges. A halálban nincsen fájdalom, sem öröm, sem gyűlölet."Olyan mintha lefeküdnénk este és reggel felébrednénk röpke pillanatnak tűnik.Tehát félnünk nem kell a haláltól ,mert nincs abban semmi ,és nincs benne büntetés.A halottak majd a( millenium után lásd ( Jelenések 20.fejezete.)támadnak fel ,azok akiket nem vitt el Jézus magával a mennybe mert nem fogadták el őt személyes megváltójuknak,és ekkor lesz majd az utolsó ítélet ,(Jelesénsek 20,11-15 )Az ítélet abszolút igazságos lesz ,mivel minden tettről és mulasztásról készült mennyei feljegyzés alapján történik az értékelés.Úgy is mondhatjuk hogy ott érvényesül a "kettős könyvelés"alapelve.Mivel az "Élet könyvébe Isten minden megváltott nevét beírta,és ez az utolsó bizonyíték.Akinek a neve nincs beírva -e könyvbe ,az örökké elkárhozott. De a hűségeseknek félni valója nincs mert ők már elnyerték az örök életet a második adventnél és megkapták a jutalmat amit Isten ígért nekik a hűségükért és kitartásukért.(Jelenések 21,,22 fejezet)A kérdés te ott leszel -e a megváltottak között? Még ma dönthetsz Jézus vagy az örök kárhozat között  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...