2015. április 11., szombat

Meglehet-e szabadulni a gonosztól?



Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.(Róma 7,14)



"Soha többé!"Milyen sokszor hangzott már el emberek ajkairól ez a két szó!Úgy hangzik ez,mint egy szent fogadalom,egy eskü :"Soha többé"!Bizonyára mindenki kimondta már ezt a két szót bűneire,amikor azok kellemetlenségbe sodorták,vagy fájdalmat okoztak neki.A gyermek ,aki megégette magát fél a tűztől;de nem ugyanilyen régi közmondás-e az ,hogy a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve?
Az egyik ember szilárdan elhatározta,hogy soha többé nem lép a paráznaság titkos útjára.Egy másik soha többé nem akart rossz társaságba keveredni,egy harmadik soha többé nem akart kártyát venni a kezébe ,és egy negyedik soha többé nem akart hazudni a szüleinek,nem akart kemény szavakat használni velük szemben.
De ahogy a ross
z fa nem terem jó gyümölcsöt ,ugyanúgy az ember természeténél fogva képtelen jót létrehozni.Az Úr Jézus döntés elé állít minket: "Vagy tegyétek jóvá a fát és így a gyümölcsét is,vagy tegyétek romlottá a fát és vele együtt a gyümölcsét is.(Máté 12,33-Elberfeldi német fordítás)
Ez a kiinduló pont? a fát kell megváltoztatni ,akkor jó lesz a gyümölcse is -nem megy másképp.Hogyan lehetséges ez a megváltozás?Aki hitben Jézus Krisztushoz jön bűneit megvallva ,a bocsánattal együtt új életet is kap."Új teremtés lesz(2 Korintus 5,17),megváltva és megszabadítva a bűn hatalmától,hogy "Új életben járjunk"és "többé ne  szolgáljunk a bűnnek"(Róma 6,3-6).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...