2015. április 18., szombat

Ma még szól hozzád!

Miért jöttem, holott nem volt ott senki? hívtam és nem felelt senki sem! vagy olyan rövid már a kezem, hogy meg nem válthat? vagy nincs bennem megszabadításra való erő? Ímé, én dorgálásommal kiszáraztom a tengert, a folyókat pusztává teszem, megbűzhödnek halaik, hogy nincsen víz, és szomjúságtól meghalnak.(Ézsaiás 50,2)


Valaki egyszer régi azt írta egy régi rom falára,"Nincs több mondani valóm nektek!"Tréfából írta ezt vagy komolyan? Az ismeretlen feliratának természetesen nincs semmi következménye.Mi volna azonban ,ha a hatalmas Isten helyezkedne erre az álláspontra? "Egy szót se többet a gőgös emberiségnek"-elhallgatna a menny?De szerencsére itt még nem tartunk -Isten követei sokfelé járnak ,szerte hirdetik a világon a meg nem érdemelt kegyelmet,amelyet Isten kínál ,de hirdetik minden egyes ember bűnös voltának ,az az istentelenségnek ,a bűnnek és az örömök ítéletének valóságát is.
Egyesek nevetnek rajta, a legtöbb embert azonban nem érdekli a dolog.Egészen más problémák foglalkoztatják őket:házassági gondok,betegségek,az öregkorral járó nehézségek,a bűnözés.De mindez csak körülírja az alapproblémát: a bűneinket és elidegenedésünket istentől!
Tedd a kezedet a szívedre : nem ez a te legnagyobb bajod? De most még szól Isten minden emberhez :békülj meg velem!Neked is egy nevezőre kell jutnod istennel.Saját álláspontod saját igyekezeted nem elég ,sőt hibás ,hamis ,használhatatlan.Saját gondolkodásod alapjáról nem indulhat ki egy ,az Istennel kötött szövetség,ilyen alapon ,nem lesz békessége senkinek.Az isten által lefektetett alap ,az Ő ajándéka:Jézus Krisztus!Őt "aki nem ismert bűnt ,bűnné tette értünk ,hogy mi isten igazsága legyünk Őbenne"(2 Korintus 5,21)
Ma az Isten mondanivalója a számodra .Az Ő hallgatása majd ez után következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...