2015. április 18., szombat

Hálákat adván naponta ....

.....ételek.....melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot.(1Timóteus 4,3)

tízórai szünet egy nagy gyárban.A dolgozók a gyári büfé gazdag választékából válogatnak,vagy kicsomagolják a hozott ételeket italokat.Előveszik az újságokat megvitatják a legújabb politikai és sport eseményeket.Az egész helyiséget betölti a beszélgetés moraja ,itt-ott nevetés csendül fel,"élvezik az ételt". Csak egy valaki van,aki étkezés összeteszi a kezét étkezés előtt,lehajtja a fejét és csöndes imádságban röviden hálát ad a teremtő Istenének a táplálékért.Körülötte meglepett pillantások,és gúnyos mosolyra húzzák a szájukat,és csípős megjegyzéseket is tesznek ennek a nyilvánvalóan "kegyes "embernek a környezetéből kirívó viselkedésére.
Igen ,ki gondol ma étkezésnél arra ,hogy Isten az ,aki megélhetésünkre mindent hűségesen megad nekünk (1Timótesus 6,17)? Nem merült-e sokszorosan feledésbe,hogy valójában honnan van a mindennapi kenyerünk?Nem úgy gondolkodnak-e legtöbben ,hogy ezt mind a saját munkánkkal szereztük meg magunknak.Hát akkor miért adnánk hálát?
Milyen tisztességtelen Istennel szemben az ilyen magatartás!Ő az aki"kinyitja kezét,és megelégít minden éllényt kegyelmesen "(Zsoltár 145,16).Isten teremtette az ételeket ,hogy teremtményei hálaadással fogadják azokat az Ő kezéből:hogy fölismerjék ,hogy mint teremtmények ,tőle függnek.De azt is lássák,hogy teremtőjük jóságos és szerető Isten ,aki gondoskodik életük fenntartásáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...