2015. április 14., kedd

Te vagy a Krisztus ?


 

 


Ő pedig hallgat vala, és semmit sem felele. Ismét megkérdezé őt a főpap, és monda néki: Te vagy-é a Krisztus, az áldott Isten Fia?

Jézus pedig monda: Én vagyok. És meglátjátok majd az embernek Fiát ülni a hatalomnak jobbján, és eljőni az ég felhőivel.(Márk 14,61-62)


 


 


 


Különös egy per ez az eljárás Jézus Krisztus ellen !A vallási vezetők folytatnak tárgyalást ellene,az ártatlan ellen,miközben a halálos ítélet már eleve készen áll.Már csak az ítélet okai hiányoznak.Többen is tanúskodnak ugyan ,ez mégsem elég a döntéshozatalhoz,mivel a tanúk ellentmondanak egymásnak. Hiába minden éleselméjűség és a per bizonyára előre megbeszélt lefolyása:Isten nem engedi ,hogy az Ő Fiát kétes vádaskodások alapján mondják ki bűnösnek.És mindeközben a vádlott hallgat !


Mivel a tárgyalás fennakadással fenyeget,maga az előkelő főpap avatkozik bele,és teszi föl a döntő kérdést:"Te vagy a Krisztus .az Áldottnak Fia?" A főpap természetesen tudja ,hogy mit beszél.A messiásnak Isten Fiának kellett lennie,Így várta őt Izrael,az Ő népe régóta,és így hirdettetett az Ószövetség által;erről egyértelműen bizonyságot tesz az Írás.A főpap és a mintegy 70 jelenlevő férfi legnagyobb része azonban nem hajlandó elismerni ,hogy a hallgatag vádlott a Krisztus ,bár Ő kezdettől fogva lenyűgöző bizonyítékokat adott kilétéről.Az eljárásnak ezen a pontján Jézus megtöri hallgatását és válaszol ."Én vagyok "És hozzáfűz néhány olyan kijelentést .amelyek vádlóit a legnagyobb mértékben felháborítják.Talán keveseknek tűnik fel.hogy az a kérdés ,hogy vajon Jézus-e a Krisztus,még ma is időszerű ,éspedig nemcsak a zsidók számára.Ő lenne tehát Isten küldötte? Ez elől a kérdés elől nem lehet kitérni,mivel a saját boldogságunk függ a felelettől!.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...