2015. április 6., hétfő

Boldogok akik nem látnak és hisznek.

Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.
(János 20,29)

"Hiszen én szívesen hinnék mindabban-mondja valaki -ami ebben a naptárban olvasható,de ez néha olyan hihetetlen és misztikus!Vajon maguk a szerzők hisznek-e mindabban amit mondanak vagy írnak? "Hogy erre a kérdésre azonnal feleljünk  ,:igen mi hiszünk benne!Kételkedők azonban nem csak ma léteznek.Vessünk egy pillantást Tamás apostolra! Ő nyilván hitt Jézus Krisztusban ,mint Izrael jövendő királyában.De nem hagyta meggyőzni kritikus értelmét.Még ha barátai mondták is neki.Hiszen saját szemével látta,amikor Urát a katonák nagy szegekkel a keresztre szegezték,és egy másik még a lándzsáját is az oldalába döfte.Akivel így bánnak ,az halott,ezen nincs mit csűrni csavarni.-gondolta.Az igazi hithez feltétlenül hozzátartozik az értelmi igazságtartalom.ha Krisztus valóban feltámadott ,akkor lássuk a bizonyítékokat.
Tamásnak nem kellett sokáig várnia erre.Néhány nappal később zárt ajtók mögött volt együtt barátaival,egyszer csak közöttük állt az Úr Jézus ,és azt mondta Tamásnak :"Nyújtsd ide az ujjadat,és nézd meg a kezeimet ,nyújtsd ide a kezedet ,és tedd az oldalamra,és ne légy hitetlen,hanem hívő". Akkor Tamás leborult"Én Uram és én Istenem"!-kiáltotta legyőzötten.Már nem volt semmi akadálya annak hogy higgyen.
János apostol meggyőzően számol be ezekről a tényekről evangéliuma végén.Azóta is sok keresztény hitt,ha nem is látott semmit.Éppen ezért boldogabbak voltak ,mint Tamás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...