2015. április 17., péntek

Hol van?

Az pedig monda nékik: Ne féljetek. A Názáreti Jézust keresitek, aki megfeszíttetett; föltámadott, nincsen itt; ímé a hely, ahová őt helyezék.(Márk 16,6)

Az egyiptomi piramisok többek között arról is híresek,hogy bennük van elhelyezve a fáraók mumifikált teste.A londoni Westminster apátság is azért híres ,mivel ott angol nemesek nyugszanak .Mohamed sírját a kőkoporsó és a Mohamed benne levő földi maradványai miatt tisztelik.A Washingtoni Hősök Temetője az "Arlington Cemeteri "azért híres mivel ez is sok kiváló amerikai személyiség nyugvóhelye.
Azonban eme nyugvóhelyek között és Krisztus sírja között van egy óriási különbség:Krisztus sziklába vájt sírja épp arról híres ,hogy üres!Az asszonyok ,akik a feltámadás reggelén kimentek a sírhoz,hogy bebalzsamozzák Uruk testét ,meg voltak rémülve ,amikor üresen találták a sírt.Egy ifjú,aki kétség kívül egy angyal volt ,közölte velük a megrázó hírt:Jézus Krisztus feltámadott!
Érthető ,hogy ezek az asszonyok teljesen megzavarodtak,és nagyon izgatottan távoztak a sziklasírtól.Ne gondoljuk.hogy ezek az emberek az ismeretlen szavait azonnal elhitték!Még a két tamítvány ,Péter és János sem ,hiszen saját szemükkel akartak meg győződni erről a felfoghatatlan eseményről.holott erre voltaképpen egyáltalán nem lett volna szükségük,hiszen Krisztus elég gyakran beszélt nekik küszöbön álló haláláról és feltámadásáról.
De ne higgyük ,hogy a keresztény emberek egy üres sírt tisztelnek.Nem ,hanem Őt ,asz élő Urat ,aki isteni élete által kijött a sírból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...