2015. április 22., szerda

Ébredj fel mert ellenséget közel.

És elméne éjjel Dávid, és Abisai a nép közé. És ímé, Saul lefeküvén, alszik vala a kerített táborban, és dárdája a földbe volt szúrva fejénél; Abner pedig és a nép körülötte feküvének.(1 Sámuel 26,7)

Saul ,Izrael királya trónörökösét,Dávidot üldözte,mivel attól tartott,hogy Dávid az ő életére törhet. Dávidtól azonban semmi sem állt távolabb ,mivel ő nem maga akarta uralkodóvá tenni magát,hanem isten kezéből akarta elfogadni a királyságot.Igeversünk arról a jelenetről beszél,amikor Dávid isten akaratából Sault és katonáit álmukban meglepte.Dávidnak és híveinek sem lett volna nagy dolog az ellenséget álmában legyőzni.De ő hozzájuk sem nyúlt ,és ezzel bizonyította,hogy nincs gonosz szándéka vele szemben.
Ha Dávid nem lett volna olyan nemes,az Saulnak és embereinek a biztos halált jelentette volna.Hiszen alvó emberek nincsenek abban a helyzetben ,hogy fölismerjék, a leselkedő veszélyt ,főleg nem ,hogy azt elhárítsák.Föl kell ébreszteni őket ,hogy észrevegyék azt és biztonságba helyezzék magukat.Isten szemszögéből nézve minden ember hasonló helyzetben van .Isten ítéletet hirdetett a világ fölött,de a legtöbb ember mintegy halálos álomban van ,és nem veszi észre a veszélyt.Sokan még azt sem tudják,hogy isten előtt bűnösök ,vagy ha tudják ,nem nyugtalanítja  őket ,hacsak nem sikerült őket felrázni a közömbösségből.
Annak a számára ugyanis, aki szellemileg felébredt ,van mentőeszköz,mert Isten nem akarja a bűnös halálát.Ez az Úr Jézus helyettes áldozata a golgotai kereszten ,amely szabadulást szerzett az eljövendő ítélettől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...