2015. május 4., hétfő

Teremtő és megváltó.

Keressétek az Urat, és éltek, különben reátör, mint a tűz, a József házára és megemészti Béth-Elt, és nem lesz, aki megoltsa.
Aki a Fiastyúkot és a Kaszáscsillagot teremtette; aki reggellé változtatja a homályt és a nappalt éjszakává sötétíti; aki hívja a tenger vizeit és kiönti azokat a földnek színére: az Úr annak a neve.
(Ámós 5,6,8 )
Mai igénk Isten lényének két hatalmas megnyilvánulási formáját tárja fel előttünk."Ő alkotta a Fiastyúkot és a Kaszáscsillagot ",Ő az egész  ,végtelen világmindenség Teremtője.Gondoljunk csak a Tejútra ,amelyben a csillagászok adatai szerint kb 100 000 millió csillag van,amely nagyobb ,mint a nap (Több millió tejútrendszer van!)Nem kell-e porig hajolnunk Teremtőnk előtt ezeknek a "csillagászati számoknak hallatán ?Ugyanez az Isten "változtatja a halál árnyékát reggellé Mióta a bűn a világba jött ,a halál lehelete van minden élőn.Senki sem vonhatja ki magát e hideg árnyék alól.De Ő mint "Üdvözítő Isten ,reggellé változtatta,új reménységet hozott a jövőnkre nézve És hogy történt ez? Úgy ,hogy Isten az Ő szeretett egyszülött Fiát emberré tette,hogy megoldja a bűnkérdést.
A mi Urunk ,Jézus Krisztus áldozattá lett,helyettesítővé,mindazokért ,akik bűneik nyomorúságában hozzá fordulnak,és hisznek Őbenne.Nekik ajándékoz Isten örök életet-olyan életet ,amelynek a halál sem árthat.A hívő számára a halál csak a kapu, a mennyei dicsőségbe ,egy zavartalanul örvendező és boldog életbe Megváltó Krisztusunknál.Igen ilyen a mi Istenünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...