2015. május 30., szombat

Ki számodra Jézus ?

És megfélemlének nagy félelemmel, és ezt mondják vala egymásnak: Kicsoda hát ez, hogy mind a szél, mind a tenger engednek néki?(Márk 4,41)

Az újszövetségben olvassuk,hogy milyen különbözőképpen nyilatkoztak az Úr Jézusról ellensége és barátok.A főpapok és a farizeusok szolgái,akinek az volt a feladatuk,hogy elfogják Jézust,dolguk végeztével tértek vissza-e szavakkal:"Ember még így soha nem beszélt ,ahogyan Ő."
Pilátus .aki a legfőbb bíró volt volt a Római megszállás alatt álló Izraelben ,amikor az Úr Jézus fogolyként és vádlottként állott előtte,kénytelen volt többször is tanúsítani :"Nem találok benne semmi bűnt."Mégis keresztre feszítette.A Római századosra ,aki felügyelte a keresztre feszítést ,mély benyomást tett az Úr halála.Ilyesmit még sohasem tapasztalt.Megértjük,hogy így kiáltott fel:"Bizony Isten fia volt ez! "
Hogyan tanúskodtak azok ,akik Őt hitben szívükbe fogadták?Keresztelő János az Úr Jézushoz utasította hallgatóit,etekkel a szavakkal."Íme ,az Isten báránya ,aki hordozza a világ bűnét"A Samáriai Sikár város lakói hitre jutottak ,és tudták,hogy valóban Ő a világ Üdvözítője.Péter fölismerte hogy Ő "A Krisztus istennek Fia".
Számodra mit jelent sz Úr Jézus Krisztus? Csak egy igazságos ,rendkívüli embernek tekinted Őt,vagy hiszed és vallod Ő Isten fia ?Csak egy vallásalapító -e számodra vagy személyes Üdvözítőd és Urad?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...