2015. május 15., péntek

Megváltozhat-e az ember önmagától?

Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám.
Ímé te az igazságban gyönyörködöl, amely a vesékben van, és bensőmben bölcseségre tanítasz engem.
Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek; moss meg engemet, és fehérebb leszek a hónál.
Hallass örömet és vígasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim, amelyeket összetörtél.
Rejtsd el orcádat az én vétkeimtől, és töröld el minden álnokságomat.
Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem.
(Zsoltár 51,7-12)
 
 
Aki az emberben való jóban bízik,az veszélyes önámítás áldozatává lesz,soha nincs hiány olyan emberekben ,akiknek nagyszerű eszméik vannak,amelyekkel a világot saját elképzeléseik szerint akarják javítani. Különösen fiatalemberek tudnak nagyon hamar fellelkesedni,ha arról van szó,hogy társadalmi rendszerünk vélt és valóságos hibáit kell megreformálni.Fiatalos gondtalanságukban többnyire nem nagyon zavarja őket az ,hogy előttük már mások is tettek hasonló kísérleteket,és csődöt mondtak velük.Ilyen fiatal emberek alkottak egy lakóközösséget,hogy így egy új"új társadalmat" éljenek meg a gyakorlatban.Egy ideig jól ment minden .Aztán a csoport felbomlott.Miért? Loptak(bár ezt nem nevezték ilyen leplezetlenül a nevén). Veszekedtek,ki akarták használni egymást saját céljaik érdekében,és becsapták egymást.Egyszerre újra megjelentek a régi bűnök.Kivonultak ,hogy megjavítsák a világot,és az önző érdekek fertőjébe süllyedtek.Egyikük ezt így fogalmazta meg :"Közösségünkben megjelent a régi társadalom rákos daganata".
Aki kész arra,hogy úgy lássa magát ,ahogyan Isten látja őt,annak be kell látnia ,hogy a rossz benne magában van.Az ember bűnben született,már akik nemzették őt,azok is bűnösök voltak.Dávid ,Izrael királya is ezt a lesújtó tényt tapasztalta saját magán évezredekkel ezelőtt.Ezért vágyott új tiszta szív után.Igen,mindenkinek új szívre van szüksége ,és Isten ,aki teremtett bennünket ,meg is ajándékoz új szívvel mindenkit,aki arra igazán vágyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...