2015. május 15., péntek

Monda néki Simon Péter: Uram, ne csak lábaimat, hanem kezeimet és fejemet is!
Monda néki Jézus: Aki megfürödött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta; ti is tiszták vagytok, de nem mindnyájan.
Tudta ugyanis, hogy ki árulja el őt; azért mondá: Nem vagytok mindnyájan tiszták!

(János 13,9-11)

 

 

Az Úr azt mondta Péternek "Ha nem moslak meg ,semmi közöd hozzám".Nem azt mondta :semmi részed sincs bennem .A hívő az Úr Jézusba vetett hit által tartatik meg;van része benn. De amint egy héttel ezelőtt láttuk ,már a világgal való érintkezés is akadályozza a közösséget az Úrral,és akit ez tisztátalanná tett,annak ebben az állapotában nem lehet közössége vele. Azért van szükség a lábmosásra az Úr részéről.és a pártfogó (1János 2,1) szolgálatára,hogy a megszakadt közösség ismét helyre álljon.

Jézus Krisztus tanításban részesíti Pétert,és vele együtt az összes megváltottat amikor azt mondja :"Aki megfürdött ,annak csak arra van szüksége,hogy lábát mossák meg ,különben teljesen tiszta".Ez a megmosatás ami itt a fürdéshez hasonlít ,az újonnan születéskor megy végbe .Aki hisz az Úr Jézus engesztelő művében ,az megmenekült,megtisztíttatott bűneitől,"egészen tiszta".Itt az egyszeri megmosatásról van szó,ezt éppúgy nem kell megismételni ,ahogyan az Üdvözítőnek a kereszten elvégzett művét sem.

A lelki- szellemi lábmosásnak viszont folyamatosan meg kell történnie ,hogy a hívőnek köze legyen az Úrhoz ,azaz szoros közösségben élhessen vele.Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...