2015. május 9., szombat

Kard

Fegyver, serkenj fel az én pásztorom ellen és a férfiú ellen, aki nékem társam! így szól a Seregeknek Ura. Verd meg a pásztort és elszélednek a juhok, én pedig a kicsinyek ellen fordítom kezemet.
(Zakariás 13,7)
 
 
Egyesek -ha egyáltalán olvassák-hamar félreteszik a Bibliát .mivel egy s más nemcsak érthetetlennek.hanem visszataszítónak is tűnik benne számukra.mai Igénk jó példa lehetne erre.Isten-szemmel láthatóan váratlanul-kardot bocsát saját "pásztorára". Erről azt gondolhatná valaki,hát nem felháborító ? Mit gondoljunk egy ilyen Istenről?
Valóban titokzatos Ige ez,amely azonban ,mint még ezenkívül sok,Jézus Krisztus személyében lesz teljessé.Ugyanis a Biblia egy másik helyen beszél egy olyan döntésről,amelyet az Atya a Fiúval együtt már az idők kezdete előtt meghozott:hogy Jézus Krisztus emberként a világba fog jönni.Ez meg is történt Betlehemben.Krisztus volt a pásztor ,aki önzetlenül törődött a nyájjal-Isten népével.Ezzel beteljesedett a prófétai szó.Tudjuk ,hogy Jézus Krisztust keresztre feszítették ,amiért teljes mértékben az ellenségei a felelősek.A Golgotai sötétség erre következő óráiban azonban Isten kardja saját Fia ellen támadt,azaz Isten Vele számolt le az én bűneimért-és ha elfogadod ,akkor a te bűneidért is.Isten Fia valóra váltotta Isten döntését ,amikor a golgotai kereszten mások bűnéért hordozta Isten ítéletét..Ez valóban szörnyűség ,de olyan szörnyűség ,amely minden keresztény emberből szent félelmet és csodálatot vált ki.Mi van még hátra ? Az ,hogy felszólítsunk minden embert ,fogadja el Krisztusnak ezt a felfoghatatlan hatalmas megváltó művét.Imádjuk Őt ezért a föld összes keresztényével együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...