2015. május 30., szombat

Bízol-e minden helyzetben?

Azért intelek benneteket, hogy egyetek, mert ez a ti javatokra szolgál. Mert közületek senkinek sem esik le egy hajszál a fejéről.( Cselekedetek : 27,34)
 
 
 
Ez a  vers az ókori hajózásról szóló egyik legértékesebb és legtanulságosabb beszámolóból vett idézet. Pál apostol,a római hatóság foglya,néhány hívő barátjának kíséretében tengeren utazik Rómába ,ahol le fogják folytatni a perét.Közben a hajó hatalmas viharba kerül a tengeren ,majd még mielőtt partot érnének ,egy sziget előtt zátonyra fut.Ebben a reménytelen helyzetben ígérte meg Isten az apostolnak,hogy nem csak ő,hanem 275 útitársa is megmenekül ,ha a hajó szétzúzódik is.Egészen meglepő kijelentés ,ha az akkori idők hajóinak hiányos berendezésére gondolunk.De megtörténik a valószínűtlen : mindenki megmenekül,mert isten ezt így jelentette ki.
Ezek az emberek azt gondolhatták volna:fontos egyáltalán ,hogy együnk valamit? Nem mehetne meg minket testi megerősödés nélkül is ? Isten azonban oda akarta eljuttatni őket,hogy feladják a saját menekülési kísérleteiket.Semmi sem volt alkalmasabb arra,hogy megerősítse az istenbe vetett bizalmat ebben a kilátástalan helyzetben ,mint ez az étkezés.Milyen nyugalom áradt Pál apostólból a vihar közepette,különösen amikor mindenki előtt hálát adott Istennek,és elkezdettenni! Akkor a többiek is felbátorodtak.
Isten még mindig törődik velünk,emberekkel,mindenekelőtt örök sorsunkkal.A te életed hajója is veszélyben van ,és félő zátonyra fut? Fordulj Jézus Krisztushoz ,a világ Üdvözítőjéhez!Ő távol akarja tartani tőled Isten valamennyi bűnös fölött kimondott ítéletének "katasztrófáját".



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...