2015. május 12., kedd

Boldogság?

.........................Dávid azonban megerősíté magát az Úrban, az ő Istenében.
(1Sámulel 30,6) 

Sok ember magányos és boldogtalan ,és ha megvizsgáljuk külső körülményeinket ,ezt meg is értjük.De vissza adhatjuk-e a boldogságot valakinek csak azzal,hogy helyzetét jóra fordítjuk? Átmenetileg talán ,de hangsúlyoznunk kell,hogy a tartós boldogság és öröm semmiképpen nem a külső tényezőktől függ,amelyek között élünk.
Éppen lég példa ennek igazolására,1993 őszén hozták nyilvánosságra Gréta Garbo és barátnője levelezését.Megrendítő ,hogy mi minden kerül itt napvilágra!Amikor a hírneve csúcsán állt -tisztelői  "isteninek "nevezték-ezt írta"El sem hiszed ,mennyire fáj a szívem ilyen zavarodottnak és boldogtalannak lenni amilyen én vagyok.Egyáltalán nem akarok embereket látni."És valamivel később "Olyan magányos vagyok ".1984-ben kelt utolsó levelében nagy szinte gyermekies betűkkel ír "szomorú vagyok ,és nem érzem jól magam -és félek"Hat évvel később halt meg 85 éves korában.
Mennyire más volt ez Dáviddal ,Izrael későbbi királyánál!Róla szól mai igénk.Ebben az időben Dávidot elűzték hazájából ,és népe ellenségeinél talált menedéket.Milyen zavaros helyzet!De ez még nem volt minden:távollétében ellenség támadt a rokonaira és barátaira és elhurcolták őket.Ekkor a saját emberei is fenyegetni kezdték.És éppen .e kétségbeejtő körülmények között kapott erőt Istentől,amint olvassuk.Vigasztalannak érzed a helyzeted? Még ma ilyen személyes tapasztalatokra tehetsz szert Istenről.Ismerkedj meg ezzel az erős Istennel,hogy ezentúl belé vethesd bizodalmadat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...