2015. február 8., vasárnap

Mondának azért némelyek a farizeusok közül: Ez az ember nincsen Istentől, mert nem tartja meg a szombatot. Mások mondának: Mimódon tehet bűnös ember ilyen jeleket? És hasonlás lőn közöttük.
 
 
 
Ez a kérdés a zsidók között merült fel,miután az Úr Jézus egy férfit,aki vakon született,meg ajándékozott a szeme világával.Ahelyett azonban ,hogy  az ott lévő emberek ennek örültek volna,vagy még inkább : hálát adtak volna Istennek,aki az Ő Fiát áldásul küldte a világba,harag és zavar támadt köztük.Sokan látták és hallották Jézus Krisztust ,tanúi voltak csodatettének,és most dönteniük kellett melette vagy ellene .
Pontosan ebben a helyzetben vagyunk mi is.Krisztus mellett nem lehet elmenni,bár az Ő halála és feltámadása közel 2000 évvel ezelőtt történt.Isten Fia él,és valóság az egész világ számára ,akkor is ,ha a legtöbben nem akarnak tudomást venni erről.A sokak számára kényelmetlen kérdés azonban ma is érvényes:kinek tartod te Krisztust?
Jézus Krisztus kortársai egyszerűen kénytelenek voltak szembesülni vele és az Ő csodálatos tetteivel .Néhányan hamar elintézik:"Ez az ember nem istentől van,mert nem tartja meg a szombatot"-volt a véleményük.De ez nem volt ilyen egyszerű.Ugyanis Jézus Krisztus megmagyarázza nekik ,hogy Ő a szombatnak is Ura .Ez nagyon logikus hiszen Ő Isten!Mások valamivel meggondoltabbak voltak:hogyan tehetne bűnös ember ilyen jeleket?de akkor ki Ő, itt szemlátomást megrekedtek,és nem jutottak el az igazi,üdvösséget hozó fölismeréshez vele kapcsolatban.
Csak a vakon született élte át igazi változást.Először prófétánk tartotta Őt.Isten küldöttének,végül leborulva imádta.Egyedül ez az ember értette meg azt az üzenetet,amelyet nekünk az Úr Jézus ez által a csoda által küldött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...