2015. február 23., hétfő

És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.(Filippi 4,7)


Ha bánatunk és gondjaink vannak ,ezeket Isten elé kell vinnünk.Ha megtesszük ezt .Ő a gondjaink fölé fog emelni minket,hogy minden problémánk ellenére is örülni tudunk majd Őbenne.
És mit kap a szív,amelyik minden gondját átadta Istennek? Azt a feleletet,amit szívesen hallgatna? Nem mindig,bár sokszor ez az eset.Viszont megkapja az Ő békességét.Istent nem töltik el gondok,és nem aggódik.Az Ő trónusát éppen úgy nem rázza meg a világ gonoszsága .mint azok a ballépések,amelyeket gyermekei követnek el.Ha átadod neki gondjaidat,akkor Ő az Ő békességét adja majd neked.Isten kimondhatatlan békességét ,aki kezdettől fogva ismeri mindennek a végét .Ez a békesség ,ami Őbenne változatlan,őrzi majd meg a szívedet és gondolataidat Jézus Krisztusban.
Ez azonban nem tesz minket közömbössé vagy hideggé és gondatlanná,mert kéréseinket"hálaadással" tárjuk elé.Aki hálát ad,az számol Istennel. Az a lélek ,aki minden átad neki,aki érezte az Ő kezét a próbában,az elmondhatja : ez az Ő dolga nem az enyém.Milyen boldog mindenki .aki a Krisztussal való áldott közösségben halad át ezen a világon,aki Isten Lelke által felülemelkedhet a külső körülményein és szíve gondjain.Ennek a Léleknek erejében örülhet Istenben,szeretete akadálytalanul áradhat testvéreire,és szíve azoknak a dolgoknak élhet ,amelyeknek Krisztus élne ,ha itt volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...