2015. február 24., kedd


Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az ő bölcsességével, az erős se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával.
  • Hanem azzal dicsekedjék, aki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, aki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr. (Jeremiás 9,23-24)

  • A tíz éves Ferinek tekintélyes bélyeggyűjteménye volt már.Erre nagyon büszke volt .Egy nap azonban felfedezte,hogy néhány bélyegen,amelyek a katalógus szerint igen nagy értékűek voltak,egészen kis betűs felirat olvasható :" Fakszimile". Nem tudta,hogy mit jelent  ez ,de nyugtalanította őt ez szó.Ezért megkérdezte egyik nagybátyját ,aki megmagyarázta neki,hogy éppen a legszebb bélyegei másolatok,és ezért egyáltalán nincskereskedelmi értékük.
    Milyen sok ember halmoz fel hasonlóan értéktelen dolgokat!Nem tragikus ,ha valaki ezt csak abban a pillanatban veszi észre,amikor valamennyitől meg kell válnia?De akkor mi az igazi gazdagság? Jakab apostol levelében azokat ,akik ennek birtokában vannak,"hitben gazdagoknak " (Jakab 2,5) nevezi.
    A gazdagság azt jelenti,hogy ismerjük Istent az üdvözítő Istent és hűen szolgáljuk Őt.A gazdagság azt jelenti,hogy megismerjük Jézus Krisztust,Isten Fiát,mint megváltót és életünk értelmét és tartalmát.Ez a gazdagság nem csap be.Ez az egyetlen ,amelyet magunkkal vihetünk ama másik világba ,és amelyet Isten számonkér mindenkin ,Csak azok előtt nyitja meg a menny kapuját ,akik ennek birtokában vannak.A vagyonunkat gondosan számon kellene tartanunk.Ugye nem akarjuk,hogy ha majd eljön az óra,ne legyen egyebünk,csak hamisítványunk?Most még megtehetjük ,hogy elfogadjukIsten kezéből a "hit gazdagságát",amelyt ingyen kínál nekünk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

      Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...