2015. február 25., szerda

Mi a bűn?

Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.
(Róma 6,23)
 
 
 Vannak akik azt válaszolják erre a kérdésre:"Bűn? Ilyen ma már nem létezik! Ez az elavult fogalom már nem szerepel a szótáramban.Ma a törvénybe és emberi jogokba ütköző cselekedetekről beszélünk."
Más azt mondja :"Bűn? -Bűn a gyilkosság ,emberrablás,házasságtörés és hasonló erkölcstelen cselekedetek.Szerencsére az én lelkiismeretemet ilyenek nem terhelik ".
Másvalaki megint így szól erre:" Bűn?Az ilyesmit ma már nem ítéljük meg olyan szigorúan !A régimódi álszenteskedés ideje lejárt.Ma már nagyobb a szabadság -és ez szerintem egyáltalán nem rossz " !
De az ,hogy mi is a bűn valójában ,nem azon múlik,hogy én mit értek a bűnön.Erről csak egy valaki dönthet: Isten "mindenek bírája". És Ő ezt igéjében ,a Bibliában félreérthetetlen módon megtette.Aki ezt nem veszi komolyan a fölött egyszer majd Ő fog ítéletet mondani (amely az örökkévalóságra szól).
Isten az Ő igéjében azonban arról is bizonyságot tesz,hogy Ő irgalmas és kegyelmes ,és kész megbocsájtani a bűnöket. A legjobban  ,annak, aki a legkevésbé bűnös? Nem ez tévedés.Bocsánatot kaphatunk valamennyien,te is,én is,-egy feltétellel: "Aki vétkeit ,megvallja és elhagyja ,az irgalmat nyer"(Példabeszédek 28,13). A kegyelem ajándékát amelyről mai igénk szól,mindenki megkapja ,aki hisz az Úr Jézusban."
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól". ( 1 János 1,9 )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...