2015. február 13., péntek

Filep azért oda futamodván, hallá, amint az Ésaiás prófétát olvassa vala. És monda: Vajjon érted-é, amit olvasol? (Apcsel.8,30)




Etiópia királynőjének pénzügyminisztere Jeruzsálembe jött Istent imádni.Kereste az igazi istent.De Jeruzsálemben,ahol Isten Fiát keresztre feszítették ,nem találta meg.Megvette magának isten Igéjének egy részét ,és most hazafelé vezető úton olvasott belőle.isten belelátott a szívébe ,és nem engedte anélkül hazaérni,hogy megtalálta volna az úr Jézust,aki az ő Üdvözítője is akart lenni.Fülöp evangélista az olvasottak alapján hirdette az Afrikainak Isten szeretetének evangéliumát.A férfi hitt, megkeresztelkedett ,és örömmel ment tovább az útján.
Talán még nem régen olvasod a Bibliát ;talán csak a közelmúltban tértél meg,és szeretnéd ,ha volna valaki aki vezet a biblia olvasásban ,hogy jobban megérthessed Isten igéjét.Isten nem mindig küld hozzánk Fülöpöt.De amióta az Úr Jézus Krisztus visszatért a mennybe ,azóta  a Szentlélek itt van a földön.aki a hívőket "elvezeti a teljes igazságra"(János 1613)
A mi felelősségünk az,hogy ne hátráltassuk a Szentlélek  munkáját.Hogyan lehetséges ez? Meg szomorítjuk a Szentlelket .akkor ha anélkül olvassuk a bibliát ,hogy az olvasottakat megvalósítanánk az életünkben;amikor azt jól tudjuk,de nem tesszük;. Csak akkor várhatjuk ,hogy jobban megértjük,amit a bibliában olvasunk ,ha igazán készek vagyunk arra,hogy alárendeljük magunkat Isten akaratának.
De ha úgy olvassuk a bibliát,mint bármely  más könyvet,anélkül,hogy az életünk megváltoztatná ,akkor nem fogunk előre jutni a megértésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...