2015. február 5., csütörtök

Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.Róma 8.2

Valószínű,hogy sok olvasónk lakik bérlakásban.Képzeljük el ,hogy kemény háziurunk van,aki mindig csak követel ,sokszor jogtalanul is.Azon kívül szokatlan időpontokban méltánytalan kívánságokkal terhel bennünket,és mindig új kártérítési igényekkel fenyegetőzik.Ilyen helyzetben bizonyára elégedetlenek és boldogtalanok lennénk.
Egy napon eladja a házat.Az új háziúr éppen az ellentéte a réginek ,és megígéri nekünk,hogy zavartalanul lakhatunk a házban,ameddig akarunk.Most reméljük ,hogy többé nem lesznek nehézségek.Egy ideig jól is megy minden .De akkor kopogtatnak az ajtón.A régi háziúr áll a küszöbön aki még mindig a házban él.Megint előáll az összes régi követelésével,azon kívül azzal fenyegetőzik,hogy bepanaszol bennünket az új tulajdonosnál.
Mit teszünk? Szóba állunk vele, természetesen nem .hanem azt mondjuk"Nekem most már csak az új háziúrral van dolgom ,ezért az ön követeléseit nem teljesíthetem".Ennél maradnak akkor is ,ha fenyegetőzik,ordít vagy éppen hízeleg.Nos, ilyen a helyzete annak is .aki elfogadta Krisztust Megváltójának,és kiszolgáltatta magát neki mint Új Urának.A keresztény embernek is megvan a "régi természete "( a régi háziúr a bűn ) és számolni kell azzal ,hogy a bűn ismét támad.Mit tehet ilyenkor? Milyen jó hogy az Új Háziúrhoz fordulhat ,és kísértést leteheti az Úr Jézus Krisztus kezébe ,aki kiáll érte és megőrzi őt .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...