2015. február 16., hétfő

És feje fölé illeszték az ő kárhoztatásának okát, oda írván: Ez Jézus, a zsidók királya.
Máté 27,37


Bizonyára tudja a legtöbb olvasónk,hogy az Új szövetség a négy evangéliummal kezdődik.Ez a négy könyv Jézus Krisztus személyéről beszél,akit isten küldött,aki emberként jött hozzánk:Isten köztünk,emberek között élt! De miért van róla mindjárt négy beszámoló?Nos ,mert az Ő személye olyan egyedülálló,olyan nagy ,olyan sokoldalú,olyan fenséges,hogy egy ember egydűl képtelen volna arra,hogy úgy írja le Őt ,amilyen valójában volt,amikor itt élt a földön.
Az első evangéliumot Máté írta.Ő vámszedő volt ,és amíg az Úr követőjévé nem lett,nem volt jó híre.De azután üzenetet vitt honfitársainak,a zsidóknak: íme ,eljött a Király ,akit a próféták ígértek !És : a királyság (vagy ahogy ez a könyv legtöbbször nevezi: a mennyek országa) elközelgett.Könyvével Máté a zsidókat akarta elérni és meggyőzni arról,hogy Jézus Krisztus ,a megfeszített és halottaiból feltámadt az Ő Messiásuk.Honfitársainak azonban csak kis része fogadta el így Krisztust.A A végleges teljes uralkodás még várat magára.Ezt azonban  már a próféták is meg jövendelték Krisztus felől,és Máté újra meg újra idézi az ószövetségi iratokat,hogy ezt bebizonyítsa.
Azt sem hallgatja el ,hogy Krisztus vissza fog jönni,és a dicsőség trónjára fog ülni eljövendő országában.És akkor minden embert ,megítél majd ,nemcsak zsidókat._ Készen állsz-e erre a találkozásra?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...