2015. február 18., szerda

Monda azért Illésnek: Mit vétettem ellened, Istennek embere? Azért jöttél hozzám, hogy eszembe juttassad álnokságomat, és megöljed az én fiamat?



Bámulatos ,hogy az embereknek minden időben milyen nehezükre esett bűnös voltuk beismerése.Ez alól nem volt kivétel a Föníciai özvegy sem ,akihez Illés prófétát küldte az Úr,és akitől ez a kérdés származik.Őt közvetlenül sújtotta az éhínség ,amit Isten bocsájtott Izraelre,de ez az özvegy nyilvánvalóan nem értette,hogy mit akar ezzel a számára mondani Isten.Ki gondol ma már arra ,hogy az életünkben előforduló nehézségekben Isten nekünk szóló üzenetét lássuk.
És akkor megtörtént a csoda:ahogy Illés előre meg mondta,ennek az asszonynak a házában nem fogyott el a maradék liszt.és olaj.Ezzel egyebek között az volt a mindenható Isten célja,hogy az özvegy helyes istenismeretre jusson.Ezért jött Isten követe a házába.Isten tehát egészen közel jött hozzá.
De nem olvassuk ,hogy az asszony jel által valahogy  közelebb jutott Istenhez.Isten jósága,amint a Szentírás mondja,minden embert megtérésre akar indítani.Így az eső és a termékeny idők Isten gondviselésének bizonyítékai,tanítja Pál apostol.erről újra meg újra meg kell emlékeznünk.
Isten ez után nyomatékosabban szolt az asszonyhoz:egyetlen fia meghalt.Ezzel életének tartalmát veszítette el,és a jövője reménytelenné vált.Ekkor értette meg ,hogy Isten szolt hozzá.Amikor eszébe jutnak életének azok a rendezetlen bonyodalmai ,amelyeket eddig elnyomott és elfelejtett.Isten elvárja,hogy az ember nyíltan megvallja előtte eltévelyedéseit.csak ezután bocsát meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...