2012. szeptember 27., csütörtök

Sohasem ember akaratából származott a prófécia,hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.2Péter 1,21
 
 
Mindenki ,aki szereti Isten igéjét,boldogan látja,hogy újra és újra milyen pontosan teljesednek be több évszázados próféciák.Gyakran-különösen az Úr Jézus személye körüli eseményekben-épp Isten ellenségei voltak azok akik beteljesítették azt,amit "Istentől küldött emberek "Ősidők óta megjövendöltek.
Ez elnémít minden gúnyolódót,aki azt állíthatná,hogy az Úr vagy tanítványai egyet s mást tudatosan úgy irányítottak,hogy az megfeleljen a próféciáknak.
Gondoljunk csak arra a pillanatra,amikor a katonák sorsot vetettek egymás közt az Úr Jézus ruháira,és ezzel betöltötték a 22.Zsoltár 19. versének jövendölését,anélkül,hogy tudták volna vagy akarták volna."Ezt tették a katonák"-fűzi hozzá az evangéliumban János.Vagy gondoljunk arra,hogy amikor az Úr szomjazott ecettel itatták."Egy közülük azonnal odafutott " és beteljesítette,anélkül,hogy tudott volna róla ,a 69.Zsoltár 22.versét.
Milyen tökéletes és megbízható Isten igéje!Mindenki,az Úr Jézus ellenségei és barátai egyaránt eszközök voltak abban ,hogy az ige beteljesedjen.Csak maga Úr szenvedett önként.és teljes tudatában annak a műnek,amelyet el akart végezni,egészen a halálig,hogy az ige beteljesedjék.
"Hogy az írás beteljesedjék"ez nem jelent kevesebbet,mint azt,hogy Isten elrendelése,az amit Ő maga elé tűzött,megvalósult.Nem elég ok-e ez minden megváltott számára,hogy "az írást"tisztelje és szeresse,úgy ,ahogy azt Isten elvárja?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...