2012. szeptember 12., szerda

és az egész sokaság,amely erre a látványra verődött össze,amikor látta a történteket,mellét verve hazatért.Lukács 23,48

Milyen látványosság volt az,amire ennyi ember össze csődült?Keresztre feszítették az Isten által küldött Messiást és a Megváltót,az Úr Jézus Krisztust!Azoknak ,akik tanúi voltak szenvedésének és halálának,megszólalt a lelkiismerete,és mellüket verve tértek haza.Hogy bűnbánatuk valódi-e?-nem tudjuk.Biztosan voltak olyanok közöttük,akik később hallották az apostolok prédikációit,és elfogadták az üdvösséget,de legtöbben nemsokára elfelejtették a lelkiismeret furdalásukat.
Pedig valamennyien bűnösök voltak abban ,ami történt,"Semmi bűnt nem találok ebben az emberben"-ezt Pilátusnak  többször is tanúsítania kellett,és ezt a néptömegnek is el kellett ismernie.
Mégis azokra hallgattak,akik Jézust hamisan vádolták.De a bűntelen olyan rendkívüli kísérő jelenség közepette halt meg"- a föld meg rendűlt és a sziklák meg hasadtak"(Máté 27,51)-,hogy még a Római századosnak is el kellett ismernie:ez az ember valóban igaz volt"( Lukács 23,47).Még ma is meg ítéli a világot a golgotai kereszt.Keresztre szegezték őt ,az igazat ,Isten Fiát.Az emberiség még ma is közömbös ez iránt.legföljebb egy mártírt látnak benne.Aki meg győződéséért halálba ment.De nem ismerik fel,hogy Ő az elveszett emberiség bűneiért halt meg.neked mit mond ez a kereszt? Térdre kényszerített már téged előtte,megváltó előtt,aki a te életed bűnéért is elszenvedte ezt a gyalázatos hibát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...