2012. szeptember 9., vasárnap

Nincs különbség ,mindenki vétkezett,és híján van Isten dicsőségének.Róma 3,22-23

A Római levél első fejezetei különböző fajta emberekről beszélnek:a "törvény nélkül" élőkről, a pogányokról és a zsidókról,isten azonban most lezárja ezt,és kimondja ítéletét:nincs különbség ,mindenki vétkezett!
Ez kiveszi a kezünkből az önigazolás minden eszközét Isten előtt. Ez elég ok arra,hogy egyszer elgondolkodjunk ezen.
Talán azt gondolod kedves olvasó;"nem hiszem,hogy köztem,aki igyekszem becsületesen élni és egy gonosz tevő között nincs semmi különbség."Nem te vagy az első,aki így látja.Isten igéje azonban nem is azt mondja,hogy mindenki ugyanolyan súlyosan vétkezett.De mindenki vétkezett,és ezért Isten dicsősége nélkül vannak és elvesztek.Isten ítélete természetesen igazságos, és figyelembe veszi a bűn nagyságát,a bűnök mennyiségét és azok  elkövetésének körülményeit is.Az ítélet súlyosságát az is befolyásolja majd ,hogy mennyit tudott az ember Istenről és az ő Igéjéről.Milyen komoly dolog ez hívő szülők gyermekei számára,akik sokat hallottak és tudnak az Úr Jézusról,bűnösök üdvözítőjéről,és mégis a maguk választotta úton Istentől távol járnak!Olyan városoknak is mint Korazin,Bétsaida és Kapernaum,amelyek Krisztus sok csodáját láthatták,súlyosabb ítéletül lesz, mint Tírusnak, Szidonnak,Sőt még az erkölcstelennek Sodománál is nagyobb büntetés lesz a részük (Lukács 10,13-15)-De ma még tart a kegyelem idő.Mind azokat akik meghajolnak Isten Ítélete előtt,"Isten ingyen igazítja meg kegyelméből,miután megváltotta őket Krisztus Jézus által"( Róma 3,24)

1 megjegyzés:

  1. Ez így van. Ma reggel az 1Kor.10-et olvastam, és azon gondolkodtam, hogy mennyire hozza az ószövetségi példákat, hogy ne essünk ugyanabba bűnbe...
    Róm 10:3 Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek.

    VálaszTörlés

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...