2012. szeptember 23., vasárnap

A jó angyalok erősebbek a gonosz angyaloknál.

  Világos kijelentésünk van arról, hogy Sátán munkálkodik az engedetlenség fiaiban. Nemcsak bejárása van elméjükbe, hanem dolgozik tudatos és nem tudatos befolyásuk által, hogy másokat is ugyanabba az engedetlenségbe vonjon. Ha a gonosz angyaloknak ilyen hatalmuk van az engedetlen emberek felett, akkor milyen hatalmuk van a jó angyaloknak azok felett, akik engedelmességre igyekeznek? Amikor Jézus Krisztusba helyezzük bizalmunkat, és engedelmesség által az igazságra törekszünk, akkor Isten angyalai munkálkodnak szívünkben, hogy igazságra segítsenek...
  Angyalok mentek Urunk szolgálatára a megkísértés pusztájába. Mennyei angyalok vették körül Őt minden időben, amikor a sátáni támadásoknak ki volt téve. Ezek a támadások kegyetlenebbek voltak, mint amivel ember valaha is találkozott. Az emberiség jövője forgott kockán. E csatában Krisztus még csak meg sem fogalmazta szavait. Arra hagyatkozott, ami "meg van írva" (Mt 4:4). E harcban Krisztusra olyan teher nehezedett, melyet egyikünk sem fog átélni. Az élet és a sötétség fejedelme szörnyű küzdelemben találkozott, de Sátán semmilyen előnyre nem tudott szert tenni. Nem tettetett, hanem valódi kísértések voltak. Krisztus "szenvedett, maga is megkísértetvén" (Zsid 2:18). A helyszínen lévő mennyei angyalok magasba tartották a zászlót, hogy Sátán ne léphesse át korlátait és ne győzhesse le Krisztus emberi természetét.
  Az utolsó kísértésben Sátán az egész világot és annak dicsőségét ajánlotta fel Krisztusnak, ha imádni fogja őt, akit állítása szerint Isten küldött. Ekkor Krisztusnak ki kellett adnia parancsát. Hatalmat kellett gyakorolnia minden sátáni erő felett. Az isteni természet átvillant az emberin és Sátán ellenkezés nélkül visszahőkölt. "...Eredj el Sátán - mondta Krisztus -, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj" (Mt 4:10).
  
  Ennyi elég volt. Sátán nem mehetett tovább. Angyalok mentek a Megváltó szolgálatára. Enni adtak neki. Emberi értelem nem képes felfogni ennek a harcnak a komolyságát. Az egész emberiség és maga Krisztus volt a tét. Ha Krisztus csak egy szóval is elismert volna valamit, Sátán a sötétség fejedelme magáénak vallhatta volna a világot, és megkezdhette volna uralmát. A küzdelem végét jelezve egy mennyből jövő angyal jelent meg Krisztus előtt. Az emberi erő elfogyott, de a menny örök győzelemről énekelt.
  A Sátán elleni küzdelemben minden ember megkaphatja azt a segítséget, amivel Krisztus rendelkezett. Nem szükséges elbuknunk. Több, mint győztesek lehetünk Ő általa, aki szeretett minket és életét adta értünk. "Mert áron vétettetek meg..." (1Kor 6:20). Milyen áron! Isten Fia emberként ugyanazokkal az ellenállhatatlannak látszó kísértésekkel küzdött, melyek az embereket érik - az étvágy kielégítése, magabiztosan olyan útra térni, amelyet nem Isten választott számunkra, e világ istenének imádása; s mindez azért, hogy az örökkévaló örömöt feláldozzák az élet csábító élvezetei miatt. Mindenki kísértetik, de a Biblia kijelenti, hogy nem kísértethetünk feljebb, mint azt elszenvedni tudnánk. Visszaverhetjük és legyőzhetjük a ravasz ellenséget(.Ellen .G.White)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...