2015. június 1., hétfő

Simeon elbeszélé, mimódon gondoskodott először az Isten, hogy a pogányok közül vegyen népet az ő nevének,(Apcsel,15,14)
 
Amióta pünkösd napján kitöltetett a Szentlélek Isten népet gyűjtött a maga számára:az Élő Isten gyülekezetét.Amint valaki bűneivel az Úr Jézushoz megy és nála bűneire bocsánatot és örök életet kap,többé nem "szegény bűnös".Többé nem csak gy zsidó vagy pogány :ő már örökre Jézus Krisztushoz tartozik.Isten ígérete szerint megtérése napjától Isten gyermeke,és ugyanakkor átvitetett a "szeretett Fia országába". Minden hívő "Krisztus testének  tagja"egyházának".Kő abban a csodálatos épületben ,amely ráépült az apostolok és próféták alapjára maga a sarokkő pedig Krisztus Jézus,akiben az egész épület egybeilleszkedik,és szent templommá növekszik az Úrban.(Efézus 2,20-21)
Milyen gazdagok is a megváltottak !Milyen drága kincsekben lehet részük!Olyanokban ,amelyeket senki sem rabolhat el tőlük,mert ezeket a mennyben őrzik.Mennyire felbátorítja őket a kitartásra,ha a dicső reménységre gondolnak.Igen ,ők Őt várják,a mennyei vőlegényt ,Ő nem sokára jön ,hogy haza vigye elfáradt népét az övéit a maga dicsőségébe.Neked is a reménységed már ez? Te is Élő kő vagy már ebben a csodálatos épületben? Megbékéltél Istennel? Megbocsáttattak a bűneid? Az Úr Jézus mindezt neked akarja ajándékozni ,Ő vár téged már mindet elkészített számodra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...