2015. június 19., péntek

Idegen test .

Monda pedig néki egy a sokaság közül: Mester, mondd meg az én testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget.
Ő pedig monda néki: Ember, ki tett engem köztetek biróvá vagy osztóvá?

(Lukács 12,13-14) 

 

 

 

Nagy tévedés azt gondolni,hogy az evangéliumnak az a feladata,hogy megváltoztassa az emberi társadalmat Sokan pedig abból ,hogy az emberiség nem javul ,arra következtetnek ,hogy az evangélium zátonyra futott .Használhatatlan a nagyipar ,a termelés és az üzletkötések vitákkal és konfliktusokkal teli világában.

Az evangéliumnak valóban nincs helye az érdekeknek és törekvéseknek ebben a kuszaságában,"Idegen test" az emberi társadalom egyre bonyolultabbá váló gépezetében .Így elutasítják ,mint zavaró tényezőt ,mert képzeljük el : az evangélium azt mondja ,hogy ha gazdag is valaki ,akkor sem a vagyona tartja meg (Lukács 12,15)! Mindenkit felszólít ,hogy először Isten országát és az Ő igazságát keressék ( Máté 6,33) .Az embert elveszettnek nevezi,aki Istentől távol szenved a bűntől és annak  minden következményétől.Igen a huszonegyedik század embere ,össze vívmányával ,televíziójával, számítógépével, műholdjaival !

Az emberek erkölcsileg nem változnak.A társadalom nem javul ,mert az emberek nem javulnak meg .Az evangéliumnak sohasem volt az a feladata ,hogy megjavítsa az embereket,a társadalmat mint szervezetet.Hanem azt mondja nekik,"Újonnan kell születnetek azaz Isten gyermekeivé kell lennetek a Jézus Krisztusban vetett hit által.Ez vonatkozott azokra az emberekre ,akikhez az Úr Jézus beszélt annak idején ,és vonatkozik ma emberére is,személy szerint kell az Úrhoz térnünk és akkor változik majd az emberiség szélesebb körökben.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...