2015. június 8., hétfő

Akii teremtette a világmindenséget.

Ő terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé.
(Jób 26,7)




Az irodalom professzor vendége,mint manapság sokan mások is,túlhaladottnak tudta a kereszténységet.Mosolyogva mondta vendéglátójának,akiről tudta,hogy hívő keresztény:A tudományos világkép egyszerűen értelmetlenné teszi a keresztény hitet .Törődne-e Isten -ha egyáltalán létezik-ilyen aprócska élőlényekkel ,mint mi ,akik egy teljesen jelentéktelen bolygón futkározunk ide-oda? Ez olyan emberek találmánya ,akik azt hiszik ,hogy a föld egy lapos korong és a csillagok csupán néhány kilométerre vannak tőlünk."
"Ki hitt ilyesmit?" _érdeklődött a professzor."Nos -felelte a másik -a korai kereszténységnek mindazok az alakjai akikről Ön gyakran beszél nekem ,ezt hitték."A professzor most levett egy könyvet a polcról .Ismeri ezt? -kérdezte  vendégétől."Igen mondta a vendég-ez Ptolemaiosz ,a 2.évszázadban élt alexandriai csillagász könyve.Az egész középkorban ez volt a csillagászat alapműve.Akkor kérem olvassa el ezt itt-kérte a tudós.Az állócsillagok távolságához képest -olvasta a másik- a földnek nincs említésre való nagysága,és matematikai értelemben pontnak kell tekinteni.Csend támadt ,valóban tudták ezt már akkor is? -kérdezte a vendég meglepetten .Miért nem említi ezt egy modern enciklopédia sem? 
Bizonyos ,hogy a világmindenség nagyságát és a föld jelentéktelen voltát már a Bibliai időkben is ismerték.Ugyanilyen bizonyos az is,hogy a Biblia ,és vele együtt a kereszténység ,ma sokkal időszerűbb ,mint azt sokan szeretnék.Legjobban teszed ,ha magad is kezedbe veszed és olvasni kezded Isten kijelentését a Bibliát.

Mózes I. könyve:1:16Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
Mózes I. könyve:15:5És kivivé őt, és monda: Tekints fel az égre, és számláld meg a csillagokat, ha azokat megszámlálhatod; – és monda nékie: Így lészen a te magod.

 
Jób könyve:3:9Sötétüljenek el az ő estvéjének csillagai; várja a világosságot, de az ne legyen, és ne lássa a hajnalnak pirját!
Jób könyve:9:7Aki szól a napnak és az fel nem kél, és bepecsételi a csillagokat.
Jób könyve:9:9Aki teremtette a göncölszekeret, a kaszás csillagot és a fiastyúkot és a délnek titkos tárait.
Jób könyve:22:12Hát nem olyan magas-é Isten, mint az egek? És lásd, a csillagok is ott fent mily igen magasak!
Jób könyve:25:5Nézd a holdat, az sem ragyogó, még a csillagok sem tiszták az ő szemei előtt.    
Zsoltárok könyve:8:4Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, amelyeket teremtettél:
Zsoltárok könyve:136:9A holdat és csillagokat, hogy uralkodjanak éjszaka; mert örökkévaló az ő kegyelme.
Zsoltárok könyve:147:4Elrendeli a csillagok számát, és mindnyájokat nevéről nevezi.
Zsoltárok könyve:148:3Dicsérjétek őt: nap és hold; dicsérjétek őt mind: fényes csillagai!Jeremiás könyve:31:35Ezt mondja az Úr, aki adta a napot, hogy világítson nappal, aki törvényt szabott a holdnak és a csillagoknak, hogy világítsanak éjjel, aki felháborítja a tengert és annak habjai zúgnak, Seregek Ura az ő neve:I. Korintus levél:15:41Más a napnak dicsősége és más a holdnak dicsősége és más a csillagok dicsősége; mert csillag a csillagtól különbözik dicsőségre nézve.
  
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...