2015. június 21., vasárnap

A lélek éjszakája ....

És a falat után akkor beméne abba a Sátán. Monda azért néki Jézus: amit cselekszel, hamar cselekedjed.
Ezt pedig senki sem érté a leültek közül, miért mondta néki.
Némelyek ugyanis állíták, mivelhogy az erszény Júdásnál vala, hogy azt mondá néki Jézus: Vedd meg, amikre szükségünk van az ünnepre; vagy, hogy adjon valamit a szegényeknek.
Az pedig, mihelyt a falatot elvevé, azonnal kiméne: vala pedig éjszaka.
  1. Az Úr Jézus azt mondta a tanítványoknak ",Bizony bizony  mondom nektek,közületek egy elárul engem"Azzal ,hogy nem nevezte  meg az árulót ,valamennyiük lelkiismeretéhez szólt ,hogy mindegyikük vizsgálja meg a,nem volna-e ő is képes erre a gonosz tettre.
  2. János Jézus Krisztus keblén nyugodott ,valóban ez olyan hely,ahol az ember védve van az ellenség támadásaitól.Bár mi is megismernénk ezt az áldott helyet,és mindig itt maradnánk !
  3. Itt az Úr közvetlen közelében meghalljuk az Ő bizalmas közléseit is ,mint János az előző versekben ( 26.v.) 
  4. Júdás Iskáriótes ellenben a harminc ezüstpénzzel volt elfoglalva ,amelyet nemsokára megkap jutalmul azért ,hogy elárulta Mesterét.A pénz szeretete akadályozta meg ezt az embert abban,hogy észrevegye utolsó jelét.A Sátán vezette félre és szabad utat kapott a szívéhez.
  5. .Ekkor "Már éjszaka volt " -vagyis a "sötétség hatalmának ideje"(Lukács 22,53)
  6. folytatás következik.
(János 13,27-31)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...