2015. január 30., péntek

Sába királynője hallotta a hír és Salamonnak,és az Úr nevének ,ezért eljött,hogy próbára tegye őt találós kérdésekkel. 1Király 10.1



Salamon bölcsességéről beszélni olyan ,mint "Dunába vizet önteni"amint azt sokan mondják.A "Könyvek Könyve " elmondja nekünk ,hogy hogyan jutott Salamon bölcsességéhez .Isten ajándékozta neki ,nem tapasztalatra támaszkodott.
Bizonyosok vagyok benne ,hogy sok ember ma sincs megelégedve a mi korunk kérdéseire adott olcsó ,és sokszor ellentmondásos feltételekkel.Minden felelettel .amit a tudomány a világ rejtéjeire talál,azonnal új kérdések merülnek fel .Sok minden sötét és bizonytalan marad az egyre mélyebb megismerés ellenére is.Különsöen ami magunkra ,származásunkra, jövőnkre és Istenre ,a mennyre és a pokolra vonatkozik.Az ilyen kérdések gyötrőek lehetnek.és aki már elkezdett rájuk választ keresni, az nem nyugszik meg igazi válaszok nélkül .
Ahogyan ennél a gazdag királynőnél látjuk,semmi sem elégíti ki a "belső éhségét",sem a gazdagság,sem élvezetek,sem kényelem.Ezért vállalkozott a megerőltető utazásra Jeruzsálembe .Nagyon is elképzelhetjük hogy ez a nemes asszony nem érte be üres frázisokkal.A beszélgetéseik eredménye: teljesen meg volt elégedve Salamon válaszaival,sőt lenyűgözve őt ,amit hallott.
Évszázadokkal később Jézus Krisztus utalt erre az eseményre ,és önmagát Salamonhoz hasonlította "Íme .itt nagyobb van,Salamonnál"(Lukács 11.31)
Valóban ,aki megismerte Őt mint Megváltóját ,annak tanúsítania kell ezt! Salamon régen halott ,Krisztus azonban él.Azt ajánljuk minden kereső léleknek: menjen Ő hozzá kérdéseivel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...