2015. január 6., kedd

2015 JANUÁR 07

Mivel érdemeltem ezt ki?
 
 
 
Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által,és ez nem tőletek van,:Isten ajándéka ez;nem cselekedetekért,hogy senki ne dicsekedjék.Efézus 2,8-9
Ezt a szerencsétlenséget,ezt a betegséget,ezt az igazságtalan bánás módot mivel érdemeltem ki?
Talán gyakran kérdezzük ezt,és teljesen megfeledkezünk arról,hogy ezzel voltaképpen ,Istennek teszünk szemrehányást.A sors valójában ,az amit Ő küld.
De amikor valakitől váratlanul ajándékot kapunk,akkor is azt kérdezzük"mivel érdemeltük ki ezt?"Különösen akkor ,ha nem emberi ajándékról van szó,hanem Isten rendelkezéseiről. védelméről,sújos betegségből való gyógyulásról,és sok másról amit úgy is nevezünk "szerencse a szerencsétlenségben"
Milyen gyakran elfelejtjük,hogy mi ezt mind nem érdemeltük ki,és elmulasztunk hálát adni érte Istennek.A hálátlanság bűn.Igaz,csak egy a sok közül,de talán a leggyakoribb.
Végtelenül sokat köszönhetünk Teremtőnknek.Mégis a legtöbb ember leéli életét anélkül,hogy Őt keresné.Elfelejtjük,hogy milyen sokkal tartozunk Neki.minden nap amelyet az ember ,Isten nélkül tölt el,növeli ezt az adósságot.
Isten azonban keres minket.Isten maga a szeretet.Ezért jöhet mindenki az élet terheivel Jézus Krisztushoz,Isten Fiához.Aki ezt megtette,hálaadással telt szívvel csodálkozik újra és újra: bűneim bocsánatát,az örök élet ajándékát, a mennyei áldások ígéretét-mivel érdemeltem ezt ki? Ez nem az én érdemem ,hanem isten végtelen kegyelme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...