2015. január 10., szombat

2015 JANUÁR 10

Mennyire szereted az Urat?
Meglátta Pétert,amint melegedett,ránézett és így szólt:"Te is a názáreti Jézussal voltál."Ő azonban tagadta és ezt mondta:Nem ismerem,nem is értem ,mit beszélsz."Márk 14,67-68.
Sokan ismerik a szomorú tudósítást Simon Péterről, miként tagadta meg Urát és Mesterét.
De mit akarhat  még  ma is mondani nekünk ez a régi történet? Talán ezt :nem ér semmit a legkomolyabb szándék sem,hogy Istennek szenteljük magunkat ha csak a saját erőnkre támaszkodunk!
Kétségtelen,hogy Péter komolyan gondolta,amikor fogadkozott,hogy nem tagadja meg Urát.Ezt ugyanígy el kell ismernünk napjaink sok komoly szándékú emberéről,akik a tőlük telhető legjobbat akarják Krisztusnak adni.Csakhogy ,végig megtudnak-e állni? Péterről tudjuk: nem.
Ugyan ilyen világos,hogy Pétert a szeretet indította az Úr Jézus követésére.Mi nagyobb a szeretnél?A szeretet azonban önmagában nem ad erőt.Ezt közülünk mindenki tudja,ha őszinte önmagához.Ez nagyon hamar meg mutatkozott Péternél is.Amikor az Ő Urával  kellett volna virrasztania,elaludt,úgy ,hogy Krisztusnak azt kellett mondania neki:"A szellem kész de a test erőtelen"
Pontosan ez a mai nap üzenete.Mi megbízhatatlan és ráadásul haszontalan emberek vagyunk.Ezzel kimondtuk az ítéletet minden ,az emberből fakadó vallásos erőfeszítés fölött is,történjék ez akár a mennyért akár a földért.Amire szükségünk van,az először is e- tény bevallása Isten előtt.Ebből  következik másodszor:hogy ,felülről való erőt kérjünk tőle-és harmadszor : hogy állandó kapcsolatban legyünk Vele.Ezt mindenki jól tudja tapasztalatból,aki ismeri az Úr Jézust hitben.A többieket pedig arra hívja Jézus Krisztus,hogy ők is így tegyenek!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...