2015. január 2., péntek

2015 Január 3


 Én vagyok az út,az igazság és az élet Ján.14,6




Ez az ige Jézus Krisztus legismertebb kijelentései közé tartozik.Előzőleg arról beszélt,hogy Ő az atyja"házába megy-ez nem más mint a mennyei dicsőség-,és hogy az Ő tanítványai ugyancsak oda fognak jutni.
Ezek szokatlan gondolatok.A tanítványok egyike,Tamás sem tudott velük mit kezdeni.Ő a tények embere volt,azért az ilyen kijelentések meghaladták képzelőerejét.Olvasóink közül némelyek bizonyosan egyetértenek vele.Másrészt Tamás több,mint három éve ismerte az Ő Urát,és nem vette félvállról a szavait,még ha azok rejtélyesnek tűntek is számára.Kérdés,hogy vajon te ebben is hasonlítasz-e Tamáshoz?Tamás megkérdezi "Uram nem tudjuk hová mégy,honnan tudnánk az utat?Erre következett az ő Urának felelete,amely ennek a lapnak az elején áll.Nagy jelentőségű nemcsak Tamás számára,hanem ma a mi számunkra is.
Jézus Krisztus nemcsak útmutató Istenhez,az Atyához,és az atyai házhoz,hanem maga az út.Mindenki,akinek fontos az,hogy Istennel rendbe jöjjön és Ő az Atyjává legyen,ezt csak Jézus Krisztus álltal érheti el.
Jézus Krisztus nem csak igaz ,amit sokan elismernek róla,hanem maga az igazság.Ő az igazság forrása és az igazság lényege.És végül . Jézus Krisztus nem csak élő hanem maga az élet!
Ha örök életet szeretnél akkor Őhozzá kell járulnod.Rajta kívül senki nem adhatja ezt meg neked.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...