2015. január 13., kedd

2015 JANUÁR 14

Tudd meg hogy ha elmégy,és átléped a Kidrón patakját,meg fogsz halni és véred a saját fejedre száll.1 Király.2,37



Beszéljünk ma Isten igazságosságáról! A legtöbb ember ugyan már egyáltalán nem számol ezzel.Látszólag jogosan,mivel ami világunk tele van igazságtalansággal-és Isten nem reagál.A Biblia üzenete azonban így hangzik: még nem!
Dávid Izráel királya,életének egyik eseménye világosan mutatja ezt.Simei ,egy befolyásos férfi,megsértette a királyt és fellázadt tekintélye ellen.Dávid király,aki éppen akkor tapasztalta meg Isten kegyelmét a saját életében,nem akart ugyan akkor bosszút állni Simein.Időközben Dávid király fia,Salamon követte a trónon,de ez a bűn még mindig nem nyerte el büntetését.Akkoriban még komolyan vették a vétségeket:elévülési idő nem létezett.
Salamon aki híres volt bölcsességéről,próbaidőt tűzött ki Simeinek :Simei sorsát a saját kezébe helyezi.Ugyanezt teszi egyébként Isten ma is valamennyiünkel:attól teszi függővé  a jövőnket,hogy Jézus Krisztus mellett,vagy ellene döntünk.Simei számára az volt a föltétel,hogy a város határát nem szabad átlépnie,mert akkor halál büntetés vár rá.De úgy történt,ahogy történnie kellett:Simei egy apróság miatt semmibe vette a föltételt;Salamon megtudta ezt és Simeinek meg kellett halnia.
És ma? Minden ember bűnös Isten  előtt,hogy éppen azért mert nem vesz tudomást vagy megveti Őt.Isten azonban mindenki iránt türelmes.Ő nem akarja,hogy bárki is elvesszen.Minden egyes ember saját döntésén múlik,hogy a kegyelmet,amit Isten kínál Jézus Krisztusban,hitben elfogadja-e vagy sem.TE hogy döntöttél?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...